Близо 1000 ученици ще учат и развиват умения през лятото в Лятната академия на “Заедно в час” в София

Безплатното лятно училище се провежда в две столични училища за осма поредна година

 

За осма поредна година в София се провежда Лятната академия за успех и забавление на фондация “Заедно в час” с подкрепата на Регионално управление на образованието – София град. Тя ще даде възможност на близо 1000 ученици от София и региона да учат и да се забавляват през лятото, като развиват умения и мотивация за учене. Лятното училище започна на 30 юли, понеделник, с паралелно откриване в двете училища на академията - 90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” в кв. “Люлин” и 125 СУ “Боян Пенев” в кв. “Младост” в присъствието на много ученици, родители, учители, официални лица и гости.

Сред официални гости на събитието тази година бяха началникът на Регионалното управление на образованието-София град Ваня Кастрева, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, кметът на район „Люлин“ Милко Младенов, общинският съветник Нина Чанева, президентът и изпълнителният директор на фондация „Америка за България“ Нанси Шилър и Десислава Тальокова и други представители на партньорите на академията, благодарение на които за поредна година тя е напълно безплатна за учениците и родителите.

Лятната академия на “Заедно в час” цели да повиши мотивацията за учене на учениците, да подобри подготовката им по изучаваните предмети и да им помогне да не изостанат по време на дългата лятна ваканция. За осемте години съществуване на академията през нея са минали стотици ученици и с всяка година интересът към заниманията се повишава. Много от децата се записват за трета, четвърта и дори осма поредна година. Те ще прекарат първите три седмици на август с новите мотивирани учители от програмата на “Заедно в час”. За учителите Академията е и финалната част от интензивното им предварително обучение преди да влязат като редовни учители в класните стаи в 11 региона на страната през септември 2018 г.

Снимка

слайдшоу Близо 1000 ученици ще учат и развиват умения през лятото в Лятната академия на “Заедно в час” в София

Слайдшоу

Добави в слайдшоу