Възпитаниците от Частна профилирана гимназия “Образователни технологии” са победители в националния кръг на втората Европейска олимпиада по статистика

Представяме България в Европейската олимпиада по статистика

 

Възпитаниците от Частна профилирана гимназия “Образователни технологии” са победители в националния кръг на втората Европейска олимпиада по статистика за ученици. В категория А (X-XII клас) отборът съставен от Ема Вучкова, Моника Варадинова и Иван Илиев затвърди лидерската си позиция от първия етап, събирайки най-много точки (94,8/100)  от всички 236 отбора и ще представляват България на европейския кръг от надпреварата.

За успешното си представяне ЧПГ „Образователни технологии“ получи поздравителен адрес от г-н Сергей Цветарски, Председател на Националния статистически институт.

Задачата им за европейския кръг на олимпиадата е да подготвят и изпратят кратък видеоклип на тема „Европа в огледалото на статистиката“.

Заедно с видеоклипа участниците трябва да подготвят придружаващ материал на английски език, обясняващ мотивите и процеса на създаване на видеоклипа, потребителските групи, към които е насочен, използваните технически средства (и причините да ги изберат) и източниците на статистически данни.

 

Снимка

слайдшоу Възпитаниците от Частна профилирана гимназия “Образователни технологии” са победители в националния кръг на втората Европейска олимпиада по статистика

Слайдшоу

Добави в слайдшоу