Демонстрационно събитие в 51.СУ „ Елисавета Багряна“

Демонстрационно събитие в 51.СУ „ Елисавета Багряна“

На 26 юли 2019г в мултимедийния център на 51.СУ „ Елисавета Багряна“ се проведе

демонстрационно събитие по разпространение на резултатите на проект Еразъм+ „3DUCATION Cultural Voyages“  2017-1- CZ01-KA219- 035595_4.

На него присъстваха представители на район Красно село в лицето на инж. Грети Стефанова, Ралица Войнова - старши експерт по информатика и информационни технологии в РУО София-град и представители на медия „Фокус“ и вестник „Монитор“.

Директорът на училището Асен Александров направи кратко експозе, след което бяха представени партньорите от Чешка Република, Германия, Гърция и България. Беше разяснена идеята, същността и изпълнението на проекта, проведените срещи и множеството събития за разпространение на резултатите.

Същността на проекта е да бъде разработена игра за виртуална реалност “VR Escape Room”- със стая за всяка държава и в последствие сглобена с общото име „A MAZE IN EU“.

Ученикът от 10 клас Васил Анастасов показа промо клип за играта, представи екипа от 14 ученици, от художествената и други паралелки от осми до дванадесети клас - главните участници: дизайнери и програмисти. Всички те под негово ръководство като Unity3d, сертифициран разработчик, са изработили българската част с възрожденска къща и характерните за нея особености с впечатляваща интерактивност. Той обясни целия процес на създаването на интериора на къщата, за който са използвани специфични предмети, като камбана, книга и сандък с вплетени символи от глаголицата. Направи и демонстрационна игра пред заинтригуваната публика.

В края желаещите се потопиха в самата игра, като сложиха VR очилата и започнаха да решават  пъзела от загадки, за да излязат от стаята и да преминат на следващото ниво.

Снимка

слайдшоу Демонстрационно събитие в 51.СУ „ Елисавета Багряна“

Слайдшоу

Добави в слайдшоу