Дигитална асамблея

На 25 и 26 юни 2018 г. в Националния дворец на културата се проведe Дигитална асамблея, която бе организирана от Европейската комисия и Българското председателство на Съвета на ЕС.

Събитието беше открито от европейския комисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел, министър-председателя Бойко Борисов и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Основни теми на тазгодишната асамблея бяха цифровите умения, киберсигурността, изкуственият интелект и цифровото бъдеще на Европа, а специален фокус - цифровизацията на Западните Балкани.

Ученици от 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо” бяха специални гости на събитието. Целта им беше да се запознаят с работата на Съвета на Европейския съюз,  Европейската комисия и Европейския парламент, както и да видят как функционира Председателството на ЕС. Марио Пасев, Красимир Дойчинов, Милвия Крумова, Десислава Петкова, Антония Антонова, Радина Кръстанова, Румяна Панайотова и Никол Александрова от 11. клас, заедно с Петя Петкова и Мартин Хаджидимитров и Радосвета Маринова, се срещнаха с еврокомисаря по дигитална икономика г-жа Мария Габриел, която отговори на зададени от тях въпроси. Марио Пасев беше тв звездата на групата, давайки интервю на английски език пред телевизионния канал на Европейската комисия.

 

Снимка

слайдшоу Дигитална асамблея

Слайдшоу

Добави в слайдшоу