Държавната агенция за закрила на детето бе домакин на дискусия по повод Международния ден за безопасен интернет

На 05.02.2019 г. от 10:00 часа в Зала „Пресцентър“ на Министерството на труда и социалната политика се състоя дискусия, организирана от Държавната агенция за закрила на детето, по повод Международния ден за безопасен интернет.

            Председателят на ДАЗД и домакин на срещата д-р Елеонора Лилова приветства участниците, като с това официално откри събитието.

            В дискусията взеха участие и официалните лица инж. Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката, д-р Ваня Кастрева – началник на Регионално управление на образованието – София-град, д-р на икономическите науки Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, Асен Александров – директор на 51. СУ „Елисавета Багряна“, Диян Стаматов – директор на столичното 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“, Диан Благоев – софтуерна компания „Булбера“, подкрепила конкурса на ДАЗД за мобилно приложение, разработено от деца и др.

            Участници в събитието бяха и представители на Съвета на децата към ДАЗД, ученици от столични училища и от училища по изкуствата. Изказвания от страна на децата направиха Ива Иванова – председател на Съвета на децата, Петър Хвърчилов и Теодора Милушева – членове, както и Йоанна  Захариева – почетен председател на Съвета на децата.

            Основните акценти на събитието, бяха: дискусия относно изработените правила за безопасен интернет в детската градина и училище; представяне на мобилното приложение от конкурса на ДАЗД „Безопасност на децата в дигитална среда“ и представянето на плакатите на победителите в конкурса „Сигурност в дигитална и реална среда“ (за учениците по изкуства, които ще бъдат разпространени чрез МОН и РУО в цялата страна, както и чрез децата от Съвета на децата към ДАЗД). „Посланието на ДАЗД към децата на днешния ден е „Животът е твърде кратък – не го рискувай“. Сърфирай в чудния интернет с умни очи“!

Снимка

слайдшоу Държавната агенция за закрила на детето бе домакин на дискусия по повод Международния ден за безопасен интернет

Слайдшоу

Добави в слайдшоу