Есенен софийски турнир по информатика

На 04 ноември 2018, в СМГ "Паисий Хилендарски" се проведе  Есенен софийски турнир по информатика. Организатори на Есенния софийския турнир по информатика са РУО - София-град,  СМГ „Паисий Хилендарски“, гр. София и SAP Labs България.

Основната цел на турнира е  да даде възможност на софийските състезатели по информатика да се изявят, да поддържа мотивацията им и като тренировка за националните състезания.

Турнирът ще служи за подбор на определената квота за брой ученици, участващи в Националния есенен турнир по информатика в гр. Шумен.Регистрираха се 230 ученици от IV до XII клас от общо 20 училища в град София. С решение на организаторите бяха допуснати и няколко ученици от Пловдив, Габрово, Плевен, Бургас и Благоевград.      Състезанието премина изключително успешно, като учениците бяха разпределени в съответните възрастови групи. Участниците от група Е (IV-V клас) и от група А(XI-XII клас)  усилено решаваха задачи преди обяд, а участниците от група B, група C и група D премериха сили след обяд. Регистрацията в турнира, както и проверката на задачите се осъществи чрез нова тестова система, разработена и администрирана от Петър Петров и Марин Шаламанов.

Залата по време на награждаването беше пълна с ентусиазирани ученици и родители. Раздадени бяха общо 90 бронзови, сребърни и златни медала, както и специални награди за най-добрите в класирането.

Снимка

слайдшоу Есенен софийски турнир по информатика

Слайдшоу

Добави в слайдшоу