Мирела Демирева - гост в 93 СУ

Олимпийската вицешампионка и двукратна вицеевропейска шампионка в скока височина Мирела Демирева проведе открита тренировка с 9-10 годишни деца в 93 СУ „Александър Теодоров – Балан“ в София на 4 октомври.

Демирева проведе загрявка и демонстрира различни упражнения на децата, които се състезаваха отборно в атлетически дисциплини от „Детската атлетика“.

След края на тренировката и щафетните игри, тя раздаде грамоти и автографи на участвалите ученици, като не отказа на нито едно дете да се снима с него.

 

Десетки ученици от горните класове бяха желаещите да се срещнат със спортист номер 1 на България за 2016-а година и в заседателната зала на училището, където Мирела разказа за живота на професионалния спортист и отговори на въпросите на ученици и учители. В „интервюто“ се включиха и деца от паралелките с профил „Журналистика“. Демирева сподели подробности за дневния си режим на хранене, пътуванията си по цял свят, целите си и трудностите, които е имала, за да ги постигне.

 

„Занимавайте се с това, което обичате и гонете целите си докрая, независимо в каква област на живота ще се ориентирате. Може да постигнете всичко, ако го искате силно,“ – това бе основното послание на 29-годишната атлетка.

 

Тя насърчи учениците с думите: „Аз също съм завършила обикновено училище. Благодарна съм много на учителите си. Затова слушайте техните съвети и наставления. Тази година завършвам и специалност „Политически науки“ в Нов български университет. Плановете ми за бъдещето са: да работя с неправителствени организации и по възможност, да се занимавам с деца.“

93 СУ „Александър Теодоров - Балан“ е единстевното засега училище в страната, където тренировки са провели двете най-големи звезди в леката атлетика през последните години: Мирела Демирева и Ивет Лалова, която бе гост миналата година.

Снимка

слайдшоу Мирела Демирева - гост в 93 СУ

Слайдшоу

Добави в слайдшоу