Националният есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“

 

На 01 и 02 декември в гр. София за осми пореден път се проведе Националният есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“. Участниците бяха приветствани от д-р Ваня Кастрева – началник на РУО – София-град и проф.д-р Красен Стефанов – катедра „Информационни технологии“, ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски“ и председател на Националната комисия. Турнирът се проведе в 3 направления - „Мултимедийни презентации“, „Интернет приложения“ и направление – „Приложни програми“, като целта му е да се стимулира усвояването и използването на дигиталните технологии в учебния процес и училищния живот, както и да осигури възможност учениците да представят собствено виждане по проблемите, свързани с тях.

В направление „Мултимедийни презентации“ ученици от V до VIII клас защитаваха проекти за представяне на видовете енергия, които излъчват Слънцето, огънят и лампите, както и за възможностите за забавление чрез математика. Победители станаха осмокласничките от ППМГ „Нанчо Попович“ в Шумен Дани Стоянова и Елена Гинкова

Ученици от IX до XII клас от цялата страна се състезаваха за най-добро интернет приложение. Победител стана бъдещият абитуриент от МГ „Д-р Петър Берон“ във Варна Виктор Велев с платформа за колаборация и контрол на версиите в 3D дизайна.

На второ и трето място се класираха приложения за намиране на партньори по проекти и за споделяне на физическа активност чрез Photogram. Четвърти остана проект за надграждане на електронните дневници чрез създаване на електронни картони на учениците. Софтуерът предвижда възможност дори за по-лесно издаване на дипломите от училищата.

Призът за най-добра приложна програма взе десетокласникът Иван Златанов от НТБГ с валутната софтуерна програма „DiVault”. Бяха представени още четирикраки роботи, за които учениците са се стремили да използват минимални средства и др.

Приложения: 1. Снимка

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВАНАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД

Снимка

слайдшоу Националният есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“

Слайдшоу

Добави в слайдшоу