На 05.04.2019 г. световноизвестният германски режисьор, драматург, писател и фотограф Вим Вендерс посети София по покана на българския комисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел.

Безопасен ли е интернетът и често ли споделяме лична информация с непознати? Това дискутираха световноизвестният режисьор Вим Вендерс, който е посланик на кампанията SaferInternet4EU, и ученици от Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“.

Дискутирани бяха и теми, свързани с какво публикуваме в интернет и приятелите  си. Повечето от учениците бяха категорични, че използват онлайн пространството предимно за да се свързват с приятели и да упражняват чуждия език, който изучават. Те се обединиха около твърдението, че е много лесно да изгубиш себе си в мрежата.

Като проблем откроиха, че част от младите хора предпочитат да се крият зад паравана на онлайн пространството. Еврокомисарят Мария Габриел посочи като основен проблем кибертормоза. „Заедно с Вим Вендерс отправяме послание за превръщане на онлайн пространството в място, пълно с уважение, възпитание и култура. Важно е да изградим едно общество, в което новите технологии носят повече ползи, отколкото рискове“, посочи Габриел. Според нея младите хора трябва да бъдат обучавани и в това какво означава конфиденциалност на личната информация. Кампанията SaferInternet4EU обогати културата и въображението на учениците.

В дискусията се включи и кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова.

 

 

Снимка

слайдшоу На 05.04.2019 г. световноизвестният германски режисьор, драматург, писател и фотограф Вим Вендерс посети София по покана на българския комисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел.

Слайдшоу

Добави в слайдшоу