РУО - София-град тържествено отбеляза Деня на народните будители с младите учители

 

На 01.11.2017.Г. в Сити Марк Арт Център РУО - София-град тържествено отбеляза Деня на народните будители. Празничното събитие бе насочено към младите учители, които на 15.09.2017 г. за първи път прекрачиха прага на столичните училища и детски градини.

         Тържеството уважиха:

1.      инж. Таня Михайлова - заместник-министър на образованието и науката;

2.     Д-р Янка Такева - Председател на Синдикат на българските учители;

3.     г-жа Доминик Мание - от Интернационала на образованието;

4.     Д-р Надя Кантарова - директор на Национално издателство „Азбуки".

Към всички присъстващи бяха отправени приветствия и пожелания за много здраве и професионални успехи от д-р Ваня Кастрева, инж. Таня Михайлова; г-жа Доминик Мание и д-р Янка Такева. Същите отправиха призив към младите учители винаги да носят в сърцата си възрожденския дух на знанието и творчеството, да бъдат достойни и пълноценни членове на голямата ни просветна общност и да развиват и умножават създадените през годините традиции на българското училище!

 

Г-жа Кастрева благодари и представи пред младите учители старши експертите в РУО -София-град и призова заедно да съхраним завещаните от предците ни възвишена духовност, завидна отдаденост на просвещението, да пренасяме духа на народните будители като част от неувяхващата българска вечност!

 

 В празничната програма взеха участие:

1.   Александра Петрова - ученичка във 2 клас, 92.0У „Димитър Талев", солист на Детска вокална група „Радиодеца", която бе наградена лично от г-жа Кастрева за прекрасното си представяне.

2.   Клуб „Артисти със сребро в косите" към Съюз на артистите в България, които представиха част от спектакъла „Пролетна измама" по разкази на български класици с режисьор Никола Петков.

Снимка

слайдшоу РУО - София-град тържествено отбеляза Деня на народните будители с младите учители

Слайдшоу

Добави в слайдшоу