Спортът е здраве

 

На 1 юни 2018 година в двора на ДГ 184 „Мечо Пух“ – София се проведе спортен празник под надслов „Спортът е здраве“. В него се включиха всички деца от 1-ва до 4-та група, като демонстрираха на площадките футбол, баскетбол, колоездене, спортни игри, които регулярно се практикуват на територията на детското заведение. Празникът е част от дейностите в рамките на едноименния проект, който стартира в детската градина през месец април тази година. Проектът е финансиран по Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата «София - Европейска столица на спорта през 2018 г.».

При откриване на празника приветствие към децата поднесе г-жа Светла Ломева, председател на Асоциацията за развитие на София, която е партньор на детската градина в проекта. Тя поздрави децата от името на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на град София, по случай празника на детето. В своето обръщение г-жа Ломева, каза: „Мили деца, когато се научите да спортувате, ще се научите да бъдете силни, волеви, красиви и да успявате в живота.“

При закриването на празника групата по художествена гимнастика направи първата своя изява пред публика, която бе посрещната с бурни аплодисменти. Директорът на ДГ 184 „Мечо Пух“ Валерия Иванова и зам. директора Ивайло Иванов връчиха свидетелства за участие в спортния празник на всички деца.

Снимка

слайдшоу Спортът е здраве

Слайдшоу

Добави в слайдшоу