Ученици от 23 Средно училище „Фредерик Жолио-Кюри“ – създадоха учебно помагало „ЕcoMix”

На 24.04.2019 г в София Лаб ученици от 23 Средно училище „Фредерик Жолио-Кюри “- профил „Предприемачески“ представиха пилотно издание на разработено от тях учебно помагало „ЕcoMix”, предназначено за повишаване на екологичната култура на ученици, представители на бизнеса и широката общественост.

"Бъди част от промяната....."- посланието на екипа на "ЕcoMix" - стана реалност. Дани, Лазар, Силвия, ученици от 5 столични училища, LAM'ON, нашият директор г-жа Нина Чанева, общинският съветник г-жа Мита Георгиева, учители - всички те доказаха, че когато приемеш работата и ученето като предизвикателство и намериш сили да му се наслаждаваш, промяната е възможна. С цената на много труд, усилия и съвместна работа учебното помагало "EcoMix" излезе в своята пилотна версия като учебен ресурс създаден от ученици за ученици. В последствие то ще бъде издадено в пълната му версия и произведено в партньорство с вдъхновяващите млади дами от LAM'ON и тяхното революционно разградимо фолио.

Програмата по която работим за създадаване нашия продукт – учебно помагало «ЕcoMix“ е част от инициатива на Сдружение „Инициатива за обучение по предприемачество Смарт Старт Европа“ и програмите „Changemaking Programms“. Целта на Програмата е да подкрепи младите хора като „Changemaking“, които искат да постигнат положителна промяна в обществото, околната среда и икономиката. Програмата е организирана от Инициативата за обучение по предприемачество (IFTE)/ eesi – Импулсен център за обучение по предприемачество към Австрийското министерство на образованието и е подкрепена от Ротари клубове, партньори, млади предприемачи.

Специални благодарности на нашите домакини от София Лаб, които осигуриха комфортното протичане на нашия откриващ евент.

Снимка

слайдшоу Ученици от 23 Средно училище „Фредерик Жолио-Кюри“ – създадоха учебно помагало „ЕcoMix”

Слайдшоу

Добави в слайдшоу