Учителят през погледа на учениците!

Смело мога да твърдя, че образованието е един  от главните ми приоритети. Ето защо на въпроса „какво е учителят за мен“, мога да отговоря само с една дума – жизненоважен… И тъй като за дара, който ни е даден от учителя, няма еквивалент, това, което всеки от нас може да направи, е просто да бъде истински благодарен и никога да не си позволява да забрави откъде е тръгнал; никога да не забрави неуморните часове и дни, които учителят му е посветил.

Цветелина Димитрова – 12. Б клас, 30. СУ „Братя Миладинови“

Ще започна с думите , че всеки може да бъде преподавател , но не всеки може да бъде учител . Тези думи са за хората , които са се осмелили да бъдат учители .

Учителят за мене е човекът , който ти  дава път към себе си и своите познания,  за да можеш ти да избереш сам да ги поемеш . Учителят е този , който не иска да не грешиш,  а да се учиш от грешките си . Той те предизвиква да разгърнеш потенциала си, и чака някой ден , когато успееш, да се обърнеш и просто да му помахаш.

Марта Браянова, 12. А клас, 30. СУ „Братя Миладинови“

Кои са хората, вярващи в нас, младежите, повече отколкото дори ние самите вярваме в своите способности, непреставащи да поощряват всеки един наш несигурен опит за напредък? Естествено това са нашите учители.

Не всеки може да бъде учител, и за това моето уважение към вас е още по – дълбоко. Учителството не е просто професия, изискваща диплома, посочваща задоволителни знания в дадена област… Не е така поради една причина и тя е, че Вие, скъпи мои учители, сте приели присърце своето призвание в живота до такава степен, че сте го превърнали в дълг към обществото.

Мартина Тодорова – 12. А клас, 30. СУ „Братя Миладинови“                         

Снимка

слайдшоу Учителят през погледа на учениците!

Слайдшоу

Добави в слайдшоу