Финансология всяко € е важно

 

 

На 29 май 2018 г. в 23 СУ„Фредерик Жолио-Кюри” се проведе последният етап от образователния проект за ранна финансова грамотност „Финансология - всяко € е важно“. Проектът се реализира от Сдружение „За активно образование“, в партньорство с 23 СУ "Фредерик Жолио-Кюри" и се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма ''Европа'' 2018.

 

В продължение на 3 месеца, след поредица от посещения във II и IV клас, чрез активна работа с децата по анкетни карти и занимателни игри, бяха проучени познанието и разбирането на учениците за еврото като разплащателно средство и ролята му като обща валута в рамките на ЕС.

 

На базата на получената информация за пропуските във финансовите им знания беше изготвен Учебен пакет „Финансология - всяко € е важно“, който съдържа необходимите ресурси за преподаване на темата за еврото. В партньорство с Мирамар филм бе произведен и първия в България образователен късометражен анимационен филм за финансова грамотност. Децата се запознаха с Нико, Моли и Брейни- анимационните герои, които ще ги съветват как да взимат разумни финансови решения, каква е стойността на еврото и къде и как може да бъде обменено.

Пакетът „Финансология - всяко € е важно“ е достъпен в сайта на Сдружение „За активно образование“, а анимацията в Youtube канала на проекта.

Снимка

слайдшоу Финансология всяко €  е важно

Слайдшоу

Добави в слайдшоу