Шест столични училища се включиха пилотно в проекта „Празник в класната стая“ на Центъра за образователни инициативи „Двери“.

На 25.10.2018 г. в 18. СУ „Уилям Гладстон“ в София на учителите бяха представени проекта и учебните пособия към него. Срещата беше организирана в сътрудничество в РУО – София град и беше открита от старшия експерт Ваня Станчева. За работата си разказаха авторите на изданията – д-р Полина Спирова, д-р Златина Каравълчева и Цветомира Антонова.

Столичните учители и техните ученици получиха безплатно учебните пособия по проекта. Те се финансират от Дирекция „Вероизповедания“ и се предоставят с благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

 

Проектът е съвместна инициатива на Центъра за образователни инициативи „Двери“ и Западно- и Средноевропейската епархия. Първоначално той беше предназначен за българските училища в чужбина, но заради интереса към него, пилотно се въвежда и в страната.

 

Проектът „Празник в класната стая“ е фокусиран върху училищната празничност и предлага модел за запознаване на учениците от началния етап с големите празници, тяхната християнска основа и добродетелите, залегнали в тях. Проектът включва конкретни идеи за отбелязване на празници в училищна среда с цел укрепване на общността на класа и училището. Към урока за всеки празник има образователна карта, по която учениците работят и изработват различни продукти – книжка на будителя, поздравителна картичка, 3D-пъзел и т. н.

Снимка

слайдшоу Шест столични училища се включиха пилотно в проекта „Празник в класната стая“ на Центъра за образователни инициативи „Двери“.

Слайдшоу

Добави в слайдшоу