157 ГИЧЕ„Сесар Вайехо" е партньор по проекта „Европа в София/София в Европа“

В първата дискусия, която се проведе в Район "Студентски" участва евродепутатът Андрей Ковачев

 

157 ГИЧЕ"Сесар Вайехо", заедно с Район "Слатина" и Район "Студентски" са партньори на Фондация РЕГИОН.БГ по Проект „Европа в София/София в Европа“ по Програма „Европа“ 2019 на Столична община, който официално стартира на 29 март. В административната сграда на район „Студентски“ се събраха представители на партньорите и целевите групи.

Проектът цели с иновативни дигитални инициативи да се участва в изследователския процес „Европа в София/София в Европа“ за активизиране на синергията между представители на местната власт, гражданското общество, стартъп екосистемата. Вече заработи и предстои да се утвърждава онлайн платформа YOUrope във видеопортала YouSofia (www.yousofia.bg), която е главният инструмент за ефективно взаимодействие между целевите групи. Започва изработване на предавания и видеопродукти за онлайн платформата. Обявен е конкурс за видео „Европа в София/София в Европа“, като негови инициатори са ученици от 157 ГИЧЕ„Сесар Вайехо“. В YOUrope се представят проекти от Програма „Европа“ 2019 в хода на тяхното изпълнение за обмяна на добри практики.

Пръв в дискусията се включи Андрей Ковачев, член на Европейския парламент.

Андрей Ковачев представи младежка инициатива – „Училища – посланици на Европейския парламент“, която през последните години предизвиква голям интерес и у нас. Той влезе в диалог с представителите на 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо“ и те разказаха за техните европоекти и предстоящи инициативи. Преподавателят Мартин Хаджидимитров говори за силния интерес на ученици и учители към проекта „Европа в София/София в Европа“. Дария Ковачева, председател на ученическия съвет, представи гимназията си и участието им в конкурса за видео в платформата YOUrope. Оригинално мнение изрази десетокласничката Ана-Мария Тулилова – ще уча и ще работя в България, след като съм опознала Европа; дигиталните технологии, колкото и да са модерни и полезни, крият опасности от дехуманизация, затова държа на човешките ценности и истинската култура…

Цлото събитие бе излъчено на живо в YouSofia/YOUrope.

Снимка

слайдшоу 157 ГИЧЕ„Сесар Вайехо" е партньор по проекта „Европа в София/София в Европа“

Слайдшоу

Добави в слайдшоу