Комисия за насочване на ученици с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности по чл. 120, ал. 7 от Закона за предучилищното и училищното образование, от домове за деца, лишени от родителска грижа, и от центровете за настаняване от семеен тип и ученици, настанени в приемни семейства

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

 Във връзка с Решение на Министерски съвет № 325/14.05.2020 г. за обявяване на извънредна епидемична обстановка на територията на Република България и заповед № РД 01-262/14.05.2020 г. на министъра на здравеопазването Ви уведомявам, че определената със заповед на началника на РУО – София-град Комисия за насочване на ученици с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности по чл. 120, ал. 7 от Закона за предучилищното и училищното образование /ЗПУО/, от домове за деца, лишени от родителска грижа, и от центровете за настаняване от семеен тип и ученици, настанени в приемни семейства ще продължи да приема документи в условията на обявена извънредна епидемична обстановка на територията на Република България за периода от 14.05.2020 г. до 21.05.2020 г. по вече обявените варианти за избор, както следва:

I. За ученици по чл. 95, ал. 1 и ал. 2 от Наредба № 10/01.09.2016 г. на МОН за организация на дейностите в училищното образование с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, от домове за деца, лишени от родителска грижа, и от центровете за настаняване от семеен тип и ученици, настанени в приемни семейства.

Подаването на заявление и необходимите документи за насочване на учениците се извършва по Ваш избор чрез:

  1. Училището, в което към момента ученикът се обучава, при съдействие от страна на директора на училището за попълване на заявлението и окомплектоване на необходимите документи, които сканирани се изпращат от директора чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ).
  2. Изпращане на целия пакет от документи /заявление и необходимите документи/ чрез куриер на адрес: 1303, гр. София, ул.“Антим I“, № 17, ет. IV, стая № 401, Регионално управление на образованието – София-град.

За входящия номер, с който са заведени документите, ще бъдете писмено уведомени от РУО – София-град.

II. За ученици със специални образователни потребности, обучаващи се по индивидуални учебни програми с поставена оценка с качествен показател за първи учебен срок по чл. 120, ал. 7 от ЗПУО, които ще получат удостоверение за завършен VII клас.

  1. Заявленията с подредени желания се подават от Вас, а при необходимост от съдействие – и от директорите на училища, на електрона поща на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование – София-град (РЦПППО – София-град)  – [email protected],
  2. Останалата част от необходимите документи се изпраща чрез куриер или с препоръчана поща на адрес: 1574 гр. София, жк Слатина, ул. Владово № 1, Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование – София-град.

За входящия номер, с който са заведени документите, ще бъдете писмено уведомени от РЦПППО – София-град.

 

 Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА

НАЧАЛНИК НА РУО

СОФИЯ-ГРАД