Форум “Иновативни практики: Изследователски подход в обучението по природни науки”

 

Изх. № РУО 1 – 32352/19.11.2019г.

 

ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА

УЧИЛИЩАТА В ГРАД СОФИЯ

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

 

Фондация „Наука без граници“ и Сдружението на олимпийските отбори по природни науки организират форум “Иновативни практики: Изследователски подход в обучението по природни науки”, който ще се състои в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади. Събитието се организира във връзка с Националния турнир на младите физици, Националната програма „Квалификация“ за обучение в ЦЕРН на учители и с подкрепата на европейски проект OSOS на програма Хоризонт 2020 за изследвания и иновации.
Като цяло образователният форум има за цел да мотивира училищата чрез въвеждането на иновативни практики да се развиват като центрове за отворено и проектно-базирано обучение, основаващо се на принципите на съвременния подход на отговорни изследвания и иновации.

Начало на семинара – 15:00 часа, 29.XI. 2019 г.(петък). Закриване – 13:00 часа, 01.XII.2019 г. (неделя).

Такса за правоучастие не се изисква. Организаторите поемат разноските по настаняването и пътните разходи на учителите от училищата извън София.

Учителите, които желаят да участват е необходимо да попълнят приложената заявка за участие appl_trainingSciEdu.docx и да я изпратят на е-мейл адреси: [email protected], [email protected]

Краен срок за кандидатстване: 21.XI.2019 г. На участниците в семинара, които желаят, ще бъдат издадени удостоверения за получаване на кредити за професионална квалификация.

Приложения: Обява за форума

Заявка за участие

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА

НАЧАЛНИК НА РУО-СОФИЯ ГРАД