Национален конкурс „млади таланти“

Изх. РУО1-7998/11.03.2021 г.

ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА

УЧИЛИЩАТА В ГРАД СОФИЯ

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Министерство на образованието и науката е организатор на Националния конкурс „Млади таланти“. Той се провежда от 1999 г. и представлява възможност за насърчаване на младите хора – ученици и студенти, притежаващи потенциал и проявяващи интерес към науката и към провеждането на научни изследвания и иновации. Конкурсът е част от инициативите на Министерство на образованието и науката за стимулиране и подпомагане развитието на младите научни таланти в страната. Регламентът за участие в Националния конкурс предвижда подготовка на научноизследователски и иновативни проекти в категориите: Биология, Химия, Информатика, Инженерни науки, Материалознание, Математика, Медицина, Физика, Социални и хуманитарни науки, Екология.

Тази година 23. Национален конкурс ще се проведе в периода 26-28 април 2021 г., а крайният срок за подаване на проекти е до 7 април 2021 г. на имейли:[email protected] и на [email protected].

Класиралите се на първите три места в Националния конкурс представят България на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), който е част от инициативите на Европейската общност за насърчаване на научното творчество сред младото поколение и ще се проведе през месец септември в Испания.

За участието си в двата форума участниците получават парична награда в размер на 1 500 лв. на проект.

Три проекта получават право на участие в Европейското младежко научно изложение EXPO Science Europe.

Три проекта получават поощрителни награди по 1000 лв.

 

РЕГЛАМЕНТ И РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА ЗА УЧАСТИЕ СА ПУБЛИКУВАНИ НА СТРАНИЦАТА НА МОН, РАЗДЕЛ „НАУКА“ – КОНКУРСИ.

 

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА

НАЧАЛНИК НА РУО

СОФИЯ-ГРАД