Състезания под егидата на световната мрежа на учебните предприятия PEN Worldwide

От 17 до 19 април 2023 г. в Ню Йорк, САЩ се организираха поредица от състезания под егидата на световната мрежа на учебните предприятия PEN Worldwide.

В състезанията взеха участие две учебни фирми от Националната търговско-банкова гимназия – “Био Фреш Джуниър“ ООД, с ръководител  Бойка Генкова и  “Пет Хелт Академи“ ООД с ръководител Маргарита Коцева.

Представителните отбори взеха участие в международните състезания за презентации по Финанси, Маркетинг и Човешки ресурси, проведени в университета  Лонг Айлънд – Бруклин, Ню Йорк. Нашите талантливи ученици представиха професионални и иновативни презентации.

В състезанието “Global Innovation Challenge“ сред 30 отбора от 10 страни учениците от НТБГ се представиха отлично с блестящии идеи, отличаващи се с  прагматизъм и предприемаческо мислене, при решаването на бизнес казус относно иновативната политика за устойчивост и развитие на компанията IKEA.

След еднодневна екипна работа в отбори с представители от различни страни, учениците представиха презентации с полезни и креативни решения на зададения казус.

За завоювано трето място в състезанието беше награден единадесетокласникът от НТБГ Деян Ялъмов от учебна фирма “Био Фреш Джуниър“.

Отборите на НТБГ се представиха отлично и получиха най-високи оценки от комисиите и публиката.