Ученици от 144 СУ „Народни будители“ с престижни награди от осмия международен фолклорен фестивал “ Несебърски накит”

Учениците от 5д и 6д клас с преподаватели и ръководители Валентин Иванов и Ралица Иванова взеха участие в Осми международен фолклорен фестивал “ Несебърски накит” в град Несебър.

Фестивалът „Несебърски накит“, организиран от Община Несебър и НЧ „Яна Лъскова – 1905”, за осма поредна година излъчи победители в различни категории и жанрове на народното творчество. Форумът е с конкурсен характер и награден фонд, а участниците се оценяват от жури, в което влизат изявени специалисти в разделите: музика – народна песен и хореография – народни танци.

Събитието бе открито от кмета на общината Николай Димитров, който приветства участниците и им пожела успешно и достойно представяне.

Учениците на 144 СУ “Народни будители” спечелиха престижната втора награда, но с цвят на злато. Учениците победиха конкуренция от над 400 участници от България, Украйна, Турция и др.

Станаха любимци на публиката! При всяко тяхно излизане на сцената, публиката беше във възторг.

Организаторите избраха учениците от 5д и 6 клас да водят на дефилето, което е в рамките на фестивала и беше по красивите и старинни улици в стария част на град Несебър. Последният ден завърши с награждаване и красив и колоритен галаконцерт на наградените.