Близо 800 ученици от цяла България взеха участие във „Фолклорна плетеница“

Близо 800 ученици от цяла България (София-град, София област, Варна, Бургас, Смолян, Велико Търново, Добрич, Перник и други) взеха участие в националния кръг на Национално състезание „Фолклорна плетеница“.

За 2024 г. домакин на състезанието е РУО – София-град, по заповед на министъра на образованието и науката, а организaтори са 140. СУ „Иван Богоров“.

В продължение на два дни (7 и 8 юни) учениците представиха своите танцови възможности, постигнати в процеса на обучение в часовете по „Хореография“, както и от професия „Танцьор – български танци“.

Първият кръг  се проведе в 140. СУ „Иван Богоров“, като всяка паралелка, завършваща етап на обучение – IV, VII,  XI и XII клас, се представи с три хорà пред националната комисия.

Вторият кръг се състоя в Националния исторически музей. Преди неговото начало училището-организатор поздрави всички участници с „Етрополската духова музика“ и се извиха общи големи хорà. Специално за събитието бе изградена сцена с LED екран.

Най-ценното бяха усмивките по лицата на всички присъстващи – от участниците до гостите. А най-запомнящото е, че тази година бяха привлечени повече участници, което е признак за устойчивост на инициативата на Министерството на образованието и науката.