За тридесет и девети път започва новата учебна година в 153. Спортното училище

За тридесет и девети път отвори врати 153. Спортно училище “Неофит Рилски” в столичния район „Надежда”. На 2-ри септември националният флаг бе издигнат от европейската шампионка по бокс и носителка на 5. място на Олимпиадата в Париж 2024 година Светлана Каменова и от републиканския шампион Кристиян Коларов от 12 б клас в училището.

С поздрав към присъстващите се обърна директорът Мариана Цветкова, която с гордост отбеляза добрата тенденция в развитието на училището. Поздравителни адреси бяха получени от Столична община, от столичния район “Надежда”, от Министерството на младежта спорта и от Регионалното управление на образованието – София-град.

Спортното училище започва новата учебна година с 560 ученици, трениращи 12 вида спорт. За първи път е реализиран прием за таекуондо с треньор Явор Тасев. Бадминтон и плуване са също два нови спорта от настоящата учебна година – с треньори – Габриела Цонкова по плуване и Силвана Бежкова по бадминтон.

По време на церемонията бяха връчени грамоти на победителите в 22. Национален конкурс “Бог е любов“ от Бояна Бояджиева. А ученичка от 12 клас официално предаде “Книга за послания и пожелания” на представителя на най-малките – петокласниците.

Всички присъстващи бяха поздравени с вълнуващо изпълнение на членовете на Ансамбъл “Заведи оро“, както и от малките възпитаници на 15. Детска градина “Чучулига”. Изпълнителката Цвети Радойчева с емоционално пожелание и красива песен изненада на финала ученици, учители и гости на приятния празник в 153. Спортно училище “Неофит Рилски”.

Тържественото откриване беше споделено от госпожа Галя Минчева – началник отдел „Образование, култура, спорт и социални дейности” в район “Надежда”, както и от експерт в отдел “Образование” на столичния район. А кампанията “Успели българи дават личен пример” чрез своите представители – Бояна Бояджиева и Диана Миланова – вдъхнови младите хора да учат и спортуват чрез добри примери.