За трета учебна година 81. СУ организира турнир по волейбол за педагогически специалисти от град София

 

За трета учебна година 81. СУ  „Виктор Юго“ организира турнир по волейбол „София“ за педагогически специалисти от училищата в град София. Турнирът се проведе на 27 септември 2024 г. по повод Европейския ден на спорта в училище.

Участници бяха: 1.Английска езикова гимназия, 2. СУ „Акад. Емилиян Станев”, 16. ОУ „Райко Жинзифов“, 33. Езикова Гимназия „Св. София“,  43. ОУ „Христо Смирненски“, 81. СУ „Виктор Юго”, 90. СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ и 97. СУ „Братя Миладинови“.

Първо място в третото издание на турнира спечели отборът на 1.Английска езикова гимназия. На почетното второ място се класираха учителите от 97. СУ „Братя Миладинови”, а на трето – домакините от 81. СУ „Виктор Юго”. Наградите бяха връчени от гостите на събитието Любомира Радоева, представител на Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“, Столична община, Давид Давидов, заместник-председател на Федерация по волейбол, Климент Христов, старши експерт от Регионалното управление на образованието – София-град.

Осем отбора взеха участие в оспорваната надпревара. Педагогическите специалисти от всички училища доказаха, че спортът е синоним на здравословен начин на живот и мисъл за утрешния ден и върви ръка за ръка с образованието, дисциплината и волята за успех.

Турнирът, превърнал се в традиция, е подкрепен от Регионално управление на образованието – София-град, Столичната община и Българската федерация по волейбол. Основната кауза на инициативата е да се мотивират и насърчат подрастващите за по-голяма двигателна активност – чрез личния пример на участниците, както и да се затвърди лозунгът „Волейбол = образование на квадрат“ сред поколенията на виртуалната епоха.