Date

May 24 2020
Expired!

МАЙСКИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА – ДНИ НА ТАЛАНТА

Настъпи красивият месец май – месецът на плодородието и празниците, които имат особено място в календара на обществото, семейството и българското училище.

Ние, учителите и учениците от 10. СУ „Теодор Траянов“, приехме предизвикателството и  решихме да участваме в инициативата на РУО – София – град и Столична община: „Да направим майските празници уникали за града ни!“

Празниците в нашето училище винаги са били повод за радост, духовно оживление и екипна работа. Чрез тях демонстрираме не само талантите сред учениците, но и възпитаваме в родолюбие и национална принадлежност. Ние сме убедени, че електронната среда , в която ни се налага да общуваме сега, няма да попречи на желанието ни да празнуваме. Напротив! Ще обогатим традицията , прилагайки постиженията на техниката и нови ресурси.

Ще отбележим разнообразните майски празници по един нов, интересен и  нестандартен начин. От богатия списък ние се спряхме да отразим следните дати :

9 май – Ден на Европа ;

15 май – Международен ден на семейството;

24 май – Ден на българската просвета и култура, и на славянската писменост – поздрав от I клас и поздрав от II клас;

Нямаше да успеем в това  начинание без подкрепата на родителите.  В тази съпричастност  към идеята за празничност, желанието ни да създадем красота и добро, е ключът към успеха на нашето начинание! А в тези дни на изпитание те са ни изключително важни!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

The event is finished.

en_USEnglish