Министърът на образованието и началникът на РУО – София-град с учители по история от софийските училища поднесоха цветя пред паметника на Апостола

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и началникът на РУО –  София-град д-р Ваня Кастрева заедно с учители по история от софийските училища поднесоха цветя пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски.

„Модерното образование може да се изгражда само на основата на традициите, а за децата е най-важен примерът, каза проф. Цоков и допълни „затова и личности като Левски имат огромно значение във всеки етап на образованието и възпитанието им“.

„Учителите затвърждават любовта към Родината и страната ни в подрастващите, а историците имат особено място в този процес. Затова за мен бе чест днес заедно с някои от тях да отдадем почит пред паметта на Апостола на свободата, който също е бил и учител“, заяви министърът. По думите му със съвместното отбелязване на днешния ден с български учители се дава знак и към цялата система.

В инициативата се включиха учители от 15 софийски училища, а през целия ден деца и ученици от различни образователни институции поднасяха цветя в знак на почит към делото и примера на Васил Левски.