Наградиха лауреатите на националния кръг на конкурса „Бог е любов“

На 31 май 2024 г. се проведе награждаването на лауреатите на националния кръг на конкурса „Бог е любов“, в който участват ученици от I до XII клас. Той се организира за двадесет и втора година от Министерство на образованието и науката в сътрудничество със Св. Синод на БПЦ.

Тържеството се състоя в Шипченския манастир „Рождество Христово“, а домакинството си поделиха Старозагорска митрополия, ОУ „Кирил Христов“ в Стара Загора и РУО – Стара Загора.

Сред отличените от националната комисия двадесет и четирима ученици са и Анна Мария Бояджиева от VIIа клас  на 93. СУ „Александър Теодоров-Балан“ и Ясен Георгиев от IХв клас на СМГ „Паисий Хилендарски“.

Церемонията се състоя в Поклонническата сграда на манастира и на нея присъстваха представители на Старозагорска епархия, главният експерт по Религия в МОН Ваня Найденова, Милена Йолдова-Стоянова, началник на РУО – Стара Загора, председателят на Националната комисия проф. д-р Павел Павлов от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, част от членовете на комисията – Росица Георгиева, началник на РУО – Русе, експертът от РУО – София-град Ваня Станчева и гл. ас. д-р Полина Спирова от БФ на СУ, Господин Балъкчиев, директорът на училището-домакин в Стара Загора и др. Сред гостите на тържеството беше и доц. Ивайло Найденов, декан на Богословския факултет на СУ. Всички те благодариха на учениците за тяхното усърдие, на родителите и учителите – за активността и ангажираността с темата, а на домакините – за топлия прием, и пожелаха на младите творци още много творчески успехи.