Ученици от 144 СУ „Народни будители“ с бляскаво участие в концерт-спектакъла на НФА „Българе“

На 11.05.2024 г. в зала 1 на НДК, Фондация “Българе“ и сдружение „Асоциация на хореографите в България“ представи най-грандиозния си танцов спектакъл до сега – „Шуменската гара“.

Специално участие имаха и учениците от 7 „д“ клас на 144 СУ „Народни будители“ с преподаватели Валентин Иванов и Ирена Кременска.

Възпитаниците на училището представиха фрагмент от танцовото си произведение „Шопска задявка“ по хореография на своите преподаватели. Публиката ги аплодира бурно през цялото време, а когато чуха, че на сцената ще танцуват децата от 144 СУ „Народни будители“ залата избухна в аплодисменти. Седмокласниците бяха едни от малкото избрани да участват в цялата последна картина на спектакъла. На финала на спектакъла танцуваха редом до професионалистите от НФА „Българе“.

В Деня на Светите братя Кирил и Методий и Деня на град Шумен на сцената в едно общо произведение участваха над 1500 танцьори от 40 танцови формации в цялата страна, за да покажат красотата на българския фолклор, преминавайки през моменти от историята на град Шумен.

Уникално разнообразие на музика, танци и костюми, много хумор и настроение, съчетание на танцови стилове с оригинален сценарий и режисура.

Продуцент, сценарист и режисьор на спектакъла бе Христо Димитров – хореограф и продуцент на НФА „Българе“ и председател на „Асоциацията на хореографите в България“.