Във 2. СУ тържествено бяха открити две нови спортни площадки

На 17 октомври 2024 г. във 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“ тържествено бяха открити две нови спортни площадки, изградени по „Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони“ на Министерството на образованието и науката.

На събитието присъстваха проф. Галин Цоков – министър на образованието и науката, арх. Зарко Клинков – кмет на район „Витоша“, д-р Ваня Кастрева – началник на Регионалното управление на образованието – София-град, Калина Христова – заместник-кмет на район „Витоша“, доц. Иван Славчев – заместник-декан във Факултет „Спорт“ на Националната спортна академия, Николай Иванов – член на управителния съвет на Българската федерация по волейбол, Анета Германова – бивш волейболен национал и родител на ученичка, Димитър Телкийски – бивш футболен национал и бивш ученик на училището, г-н Владислав Будников – член на Обществения съвет във 2. СУ, инж. Христо Стефанов – отговорник за строителния надзор, представители на ФК „Национал“, както и други приятели и партньори на училището.

„Съвременната образователна среда не трябва да се развива само в дигиталната сфера, но и на спортните площадки. Едно щастливо училище не може да съществува без спорт“, каза проф. Цоков.

„Този специален ден отбелязва завършването на проекта, който благодарение на Министерството на образованието и науката вече е реалност. Новите спортни площадки ще дадат възможност на нашите ученици не само да спортуват, но и да изграждат важни навици за здравословен начин на живот. Сега учениците ни имат по-добро място за изява на своите таланти“, каза директорът на училището д-р Елеонора Лилова.

Програмата по откриването включваше изпълнения на танцова школа „Естрея“, ученици от 3.а клас и специален флашмоб на учителите, които допринесоха за приповдигнатото настроение.