Есенен ден на отворените врати 2024 във Физическия факултет на Софийския университет

На 15 ноември 2024 г., от 11:00 до 15:30 часа Физическият факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“ отваря вратите си за всички, които искат да прекарат няколко интересни и ползотворни часа, вдъхновени от науката – ученици, учители, родители, деца, студенти, изследователи и граждани. В рамките на събитието посетителите ще могат да видят, че физиката ни отвежда най-дълбоко и най-далече в човешкото познание, че може да бъде увлекателна и интереса, че е престижна специалност с многобройни възможности за реализация в България и по света.

През 2024 г. Физическият факултет отбелязва 135 години от преподаването на физика в Софийския университет. По време на Есенния ден на отворените врати посетителите ще могат да се запознаят на разбираем език с някои от най-новите открития от областта на физиката, както и да разберат по какви задачи от предния фронт на науката работят българските екипи от Физическия факултет.

Освен богата лекционна програма, всички посетители ще могат да се насладят на множество интересни научни демонстрации за всички възрасти, да посетят водещи лаборатории във Физическия факултет и да научат повече за възможностите за обучение и развитие в различни области на физиката, както и да зададат своите въпроси. В рамките на събитието ще бъде представен и щанд на Национална програма „Образование с наука“.