„Първа копка“ в 55. СУ

Началникът на Регионално управление на образованието – София-град д-р Ваня Кастрева, кметът на София Васил Терзиев и директорът на 55.СУ „Петко Каравелов“ Таня Иванчева направиха символична „първа копка“ за изграждането на разширението на училището. На събитието присъстваха, общински съветници и граждани.

Разширението, което ще съедини двата съществуващи корпуса на училището, ще позволи обучението на допълнително още 300 деца, като общият прием ще надхвърли 2000.

Освен това ще се разшири и STEM центърът на училището. Предстои децата да стигат до плувния басейн и столовата за хранене по безопасен начин. Освен топлата връзка ще бъде изградена актова зала, в която учениците ще могат да развиват и демонстрират своите таланти.

Проектът включва още иновативен STEM център с четири зони – природни науки, роботика и киберфизични системи, зелени технологии, математика и информатика за учениците от първи до седми клас. Ще има кабинети за различни интереси – творчески работилници за театрални, музикални, танцови и арт занимания, оборудвани с високотехнологични системи.

Проектът е финансиран по програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища, Дейност 2 – пристрояване, надстрояване и реконструкция на училища“ и е съфинансиран от Столична община.