Четири столични училища завършиха проект за виртуални събития

Четири столични училища съвместно със сдружение „МоКактус“ приключиха работата по проекта на Столична община „Виртуални ученически събития“. Той е част от програмата „София – град на младите и активните“ и е насочен към развитието на знания и умения у учениците за създаване на дигитално видео съдържание. То трябва да популяризира живота в училище из интернет пространството. В рамките на проекта участваха НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“, 91. НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“, 30. СУ „Братя Миладинови“ и НФСГ.

След преминаването на обучение, ученици от тези училища реализираха и три събития: излъчване на живо в YouTube на началото на учебната година в 30. СУ, 91. НЕГ и НПМГ; създаване на клип по случай 17 септември – Деня на София;  създаване на възпоменателен клип за Иван Вазов, в който ученици рецитират негови произведения по случай 22 септември – деня на неговата кончина.

За нуждите на обучението са изготвени учебни материали в електронен формат, които са достъпен за всички. Те представляват видеокурс за работа с програмата OBS.