Тържествено откриване на детско полицейско управление в СУУУС „проф. Д-р Д. Денев“

В СУ за ученици с увреден слух „проф. Д-р Д.Денев“ – град София се откри детско полицейско управление. Обучението се провежда в продължение на две години и има няколко цели:  ранна превенция сред подрастващите, утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната, създаване на навици за безопасно поведение, изграждане на гражданска позиция и повишаване на доверието в полицията.

Темите са предназначени за  извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания децата да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си; за справяне в трудни ситуации; за своите права и отговорности; за работа в екип и уважение и към другите.

На тържеството придсъстваха д-р Ваня Кастрева, началник на РУО – София-град, главен комисар М. Рашков, Т. Предова, държавен експерт в дирекция Приобщаващо образование на МОН,  Р. Бахбудов, зам.председател на УНИЦЕФ за България, Т.Иванова, председател на ДАЗД, ст.комисар Ем.Пармаков, зам.директор на Главна дирекция „Национална полиция“,Т.Досева, директор на Националния дворец на децата, Бл. Симеонова, ръководител на отдел „Комуникации и компании“ при НМД, Н.Стойнева, координатор на СО на БЧК, психолози от Института по психология на МВР.

Учениците от СУУУС поздравиха гостите с две изпълнения – синхронна интерпретация на песни с жест и танц. Децата участници получиха отличителни знаци, а след края на тържеството разгледаха пожарна и полицейска кола и мотори и се запознаха с най-верните помощници на полицаите – служебните кучета и коне.