Космическа Поща в България!

До 23 октомври 2020 г. български ученици от цялата страна ще могат да изпратят в Космоса картички със свои послания към бъдещето, като опишат или нарисуват своите отговори на въпроса „Защо Земята има нужда от Космоса?“

България е първата държава в света, която на национално ниво става част от програмата на предприемача и филантроп Джеф Безос #КосмическаПоща. Пощенските картички не само ще полетят при предстоящите изстрелвания на ракетата Ню Шепард, но и ще бъдат изпратени обратно до всеки ученик с пощенска марка „Летял в Космоса”. Така всеки участник ще се сдобие с автентична пратка, пропътувала в космическото пространство!

#КосмическаПоща има за цел да провокира младото поколение да се интересува от Космоса и да бъде по-добре подготвено за това което му предстои в бъдеще. Инициативата насочва вниманието на учениците към STEM дисциплините, които ще бъдат от полза за следващите стъпки на човечеството.

Като част от програмата учителите могат да използват подготвените примерни планове за уроци, които да провокират учениците към разсъждения и дискусии по темата.

Във всяко РУО в страната има плакати за програмата, които чакат да бъдат взети от Вас и сложени на видно място във Вашите училища. За училищата с над 70 ученици има налични по два плаката.

Организацията и разходите по кампанията в България са поети от организаторите на програмата в България: инвестиционният фонд Брайткап Венчърс, Министерство на образованието и науката, РУО-София-град, Спиди, българската космическа компания Ендуросат, Фондация „Америка за България“, Музейко и копманията Блу Ориджин (Blue Origin).

Подробна информация може да намерите на специално създадената интернет страница на програмата и на Фейсбук страницата.

Крайният срок за събиране и изпращане на картичките е 23 октомври 2020 г!

За повече информация или при възникнали въпроси моля да се свържете с горещата линия, предоставена от Музейко специално за кампанията: тел. 02 902 00 09, имейл: [email protected]