Нов иновативен предмет в ПГД „Елисавета Вазова“ – „Дизайн на бизнеса“

На 25 октомври 2023 г. на официална церемония бе дадено начало на новия иновативен учебен предмет в Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ – „Дизайн на бизнеса“. Директорът на гимназията откри церемонията със слово, в което изрази своята увереност в успешното реализиране на иновацията.

Иновацията в гимназията е пряко насочена към учениците от XI клас и ще даде възможност на всички ученици да черпят знания от доказали се професионалисти в сферата на бизнеса, както и да станат част от обучението във висшите училища в сферата на бизнеса. Учебната програма е организирана в два модула: Модул 1 Устойчиви бизнес концепции и Модул 2 Добавена стойност в бизнеса.

Партньори в реализирането на „Дизайн на бизнеса“ са Университет за национално и световно стопанство, Висше международно бизнес училище и Асоциация на интериорните дизайнери в България, които ще вземат дейно участие в обучението на учениците по иновативния учебен предмет.

Официални гости на събитието бяха инж. Велина Томова (старши експерт Професионално образование и обучение към РУО – София град), проф. д-р Янка Тоцева (преподавател в УНСС), г-жа Гена Събева (Председател на АИДБ), доц. Д-р Стела Балтова (заместник-ректор по научноизследователската дейност и международното сътрудничество към ВМБУ).

Линк към видео: https://youtube.com/shorts/N42PDN2WgF4?si=jY12BrA0mgyVoNA3