Спортен празник в 105. СУ „Атанас Далчев“

Учениците от 105. СУ „Атанас Далчев“ се включиха с разнообразни дейности в Проекта по Стратегията за развитие на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност в Столична община „София спортува“, част от Програмата „Спорт за деца и ученици“. Целта е насърчаване на здравословния начин на живот и спорта сред подрастващите. Те научиха за историята на спорта, за олимпизма и олимпийското движение. Също така се упражняваха в различни видове спортове като плуване, конна езда, туризъм, алпинизъм, както и – умения за водна безопасност и първа помощ.

Участието в проекта завърши с голям спортен празник в двора на училището с впечатляващи демонстративни съчетания на Клуб по спортна аеробика „Ахат-М“, Клуб по спортна акробатика „ЦСКА“ и СК „Таекуондо-фитнес НСА“.

Събитието включваше щафетни игри, в които малки и големи се състезаваха с ентусиазъм. Отборите бяха разделени в три категории – по 3 отбора в начален и прогимназиален етап и 2 отбора в категория „Гимназиален етап и учители“. Участниците в надпреварата бяха облечени в цветовете на олимпийските кръгове, а игрите носеха олимпийския дух и ценности.

Събитието е с подкрепата на НСА „Васил Левски“ и редица спомоществователи.