Ученик от ПГ по дизайн постави рекорд с познания за числото ПИ

На 14 март 2024 г. по случай Международния ден на числото Пи и Международния ден на математиката по традиция Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ организира дейности за ученици, свързани с математиката.

И през тази година в гимназията се проведоха 3.Училищен конкурс „Зная цифрите на Пи“, онлайн състезание „Математик на гимназията“ и екипно състезание „Математически клас“.

Най-оспорван беше 3.Училищен конкурс „Зная цифрите на Пи“, в който се включиха десетки ученици, а победителят постави нов рекорд за гимназията. Лъчезар Кирчев, ученик от 8. клас, специалност „Рекламна графика“, като успя да изброи 223 знака след десетичната запетая на числото Пи. Второ място в конкурса зае Микаела Иванова, ученичка от 9. клас, специалност „Графичен дизайн“ със 108 знака. Третото място е за Илияна Гешева, ученичка от 9. клас, специалност „Интериорен дизайн“ със 79 знака.

Изключително достойно представяне показаха и Тони Доковска и Ирина Кьосева, ученички от 8. клас, които заеха съответно четвърто и пето място в конкурса.

Победителите в конкурса бяха наградени от ръководството на гимназията и получиха специални тематични подаръци.