Учениците от НПГПТО „М. В. Ломоносов“ спечелиха отборно първо място в състезанието „Най-добър техник в машиностроенето“

Учениците от НПГПТО „М. В. Ломоносов“ спечелиха отборно първо място в състезанието „Най-добър техник в машиностроенето“, а в индивидуалната надпревара заеха първо, второ и четвърто място. Състезанието се проведе на 15 и 16 март 2024 г. в град Горна Оряховица. 24-то състезание бе с традиционен домакин ПТГ „Васил Левски“.

Антонио Соколов от 11а клас зае първо индивидуално място, Огнян Кожухаров от 11е клас – второ индивидуално, Димитър Вукадинов от 11а клас – четвърто. С тези успехи учениците безапелационно спечелиха и първо място в отборната надпревара. Първенците получиха медали, купи и грамоти. Димитър Вукадинов бе награден с грамота от ТУ София за отличното си представяне.

Състезанието е интердисциплинарно и включва тест с въпроси от техническо чертане, материали и заготовки, техническа механика, машинни елементи, електротехника и електроника и информационни технологии и две приложни задачи по техническо чертане.

НПГПТО „М. В. Ломоносов“ участва от 2012 година и винаги се представя достойно, защото защитава не само честта на училището, но и често е единствен представител на град София. Учениците са подготвяни от инж. Сидерова и инж. Михайлова и подкрепени от инж. Бойчева, инж. Николов, инж. Тевекелийска.