150.ОУ „Цар Симеон Първи“ представи Книжка за патрона на училището в рамките на Софийски дни на четенето

150.ОУ „Цар Симеон Първи“ представи Книжка за патрона на училището в рамките на Софийски дни на четенето. Идеята за създаване на книжката се ражда по време на подготовката на патронния празник. Ученици от всички класове създават есета за училището и картини с образа на великия български владетел. Всички тези творби са намерили своето място на страниците на книжката, чиито първи 10 екземпляра излязоха от печат на 26.05.2023г.

В училищната библиотека са  организирани рецитал и изложба. Учениците от втори клас прочетоха някои от творбите и споделиха с родителите си картини от страниците на книжката. Учениците рецитираха стихове и пяха любими песни.

Книжка за Патрона на 150.ОУ „Цар Симеон Първи“ съдържа и снимки на училищната среда и училищни събития, празници, запечатани емоции от училищния живот. Най-ценна част от тази книга са есетата на учениците, публикувани в автентичен вид, с почерка на техните млади автори, вдъхновени от живота в училище.

На представянето на Книжката Ирина Александрова, завеждащ библиотекар в ОКИ Дом на културата „Искър“ и носител на званието “Рицар на книгата” подари колекция от книги на новата училищна библиотека.