Oфициална церемония за връчване на договори за предоставяне на средства на крайни получатели по Инвестиция 1: (С1.I1) “Центрове за НТИМ и иновации в образованието”

Днес, 05.03.2024 г. в СТЕМ центъра на 90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” се състоя официална церемония за връчване на договори за предоставяне на средства на крайни получатели по Инвестиция 1: (С1.I1) “Центрове за НТИМ и иновации в образованието”, Процедура BG-RRP-1.015 “Училищна STEM среда”.

Събитието се организира от Изпълнителна агенция “Програма за образование” и Министерството на образованието и науката – Структура за наблюдение и докладване (СНД) по Национален план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Освен директорите на училищата, на които бяха връчени договорите, официални гости бяха и министър-председателят на Република България акад. Николай Денков, министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, зам.-министърът на образованието и науката г-жа Наталия Митева, съветникът по икономическо управление и европейски семестър към Представителството на Европейската комисия в България г-н Нено Ненов, изпълнителният директор на ИАПО проф. дхн Георги Вайсилов, който отговаря за изпълнението на инвестициите по НПВУ, директорът на Национален СТЕМ център проф. Найден Шиваров и представител на РУО София-град старши експерт по природни науки г-жа Петя Иванова.

На събитието присъства й кметът на СО район “Люлин” г-н Георги Тодоров.