Благотворително събитие в 37. СУ „Райна Княгиня“

„Не е от значение колко даряваме, а колко любов влагаме.”

Майка Тереза

На 17.12.2020 г., 37. СУ организира благотворително коледно тържество. То се състоя в обновената класна стая на децата от ПГ – 6 годишни. Дни наред кипеше трескава подготовка за този миг на коледно вълшебство, който да зарадва децата в неравностойно положение.

Специален гост на събитието бе г-н Милко Младенов – кмет на район “Люлин”. Той  уважи инициативата и стана част от екипа на добротворците. Г- Младенов  беше впечатлен от топлината, която излъчваше класната стая. Освен обновлението, в нея цареше и коледен уют. Кметът отправи своите поздравления към директора на училището за благородната идея и отличната организация. Не пропусна да поздрави и децата, да разговаря с тях и да им пожелае весели празници.

При строг контрол и спазване на противоепидемичните мерки, в присъствието на гости, учители и служители, г-жа Георгиева покани добрият Дядо Коледа, дошъл за празника, да раздаде на всеки ученик прекрасен комплект от зимно яке и топли ботушки. Грейналите от щастие лица на децата изпълниха всички присъстващи с удовлетворение от осъщественото добро дело.

Благодарение на екипната работа на ръководство и учители, на активното съдействие на район “Люлин”, на общите цели, 37. СУ „Райна Княгиня“ непрекъснато доказва, че е място, където не само се получават знания, но и цари истинска взаимопомощ, вършат се добри дела.

Благотворителността е потребност, дълг и средство за качествена промяна на човешки съдби. Този принцип се следва в 37. СУ и всеки, който прекрачи прага на училището, ще усети атмосфера, която напомня уюта и топлината на родния дом.