Български отбор стана финалист в международен турнир по Дебати в Лисабон

Български ученици постигнаха успех в международен проект за ученически дебати, проведен по време на конференцията на Европейския съвет на националните асоциации на независимите училища ECNAIS. Събитието се проведе в периода 19 – 21 април т. г. в Лисабон на тема “Промотиране на демокрацията и гражданската активност”.

Ученическият дебат се провежда за първи път в рамките на конференцията и в него взеха участие отборите на ученици от 11 европейски държави – България, Чехия, Дания, Финландия, Гърция, Холандия, Полша, Португалия, Турция, Великобритания и Испания.

Българският отбор бе представен от Атанас Маринов – ЧСУ “Рьорих”, Кристина Стоянова – ЧНУ “Ерих Кестнер”, Румен Кънев – ЧАГ “Проф. Иван Апостолов” и с ръководител Алина Маринова – Банева – ЧНУ “Ерих Кестнер”.

Отборът ни се представи великолепно, като достигна до финал, заедно с отбора на Испания! Българските деца взеха приза за второ място, но спечелиха овациите и сърцата на публиката и оставиха силно и незабравимо впечатление сред всички делегати и участници, като се откроиха със своята богата обща култура, задълбоченост и отлични умения за дебатиране!