ДА СПРЕМ АГРЕСИЯТА! НИЕ МОЖЕМ! НИЕ СМЕ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

СПОРТНО УЧИЛИЩЕ „ГЕНЕРАЛ ВЛАДИМИР СТОЙЧЕВ”

ОБРЪЩЕНИЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ VIII А КЛАС ПО ПОВОД 26 ФЕВРУАРИ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН „НЕ НА АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ”

 

 

Скъпи ученици от всички български училища,

Скъпи съученици от спортните училища в България,

Много от Вас вече знаят за случилото се с наш съученик и приятел  от VIII А клас в автобус № 404. Подложен е на тормоз от група хулигани заради това, че е с екипа на нашия спортен клуб. Единствено учителка от 122 училище се е опитала да му помогне. Благодарим ѝ за проявената човечност и съпричастност! Поклон!

Независимо от преживяното, нашият съученик се яви на следващия ден на състезание по самбо и спечели сребърен  медал! Гордеем се с него и искаме да му кажем – с теб сме!

На никого от нас не е гарантирано, че няма да изживее подобен кошмар и да се озове сам срещу насилници! Затова Ние, учениците от VIII А клас на Спортно училище „Генерал Владимир Стойчев” –  гр.София, се обръщаме към всички ученици с призив да спрем агресията и насилието в училище. Очакваме не само нашите учители и родители, но всички възрастни да бъдат отговорни за нашата сигурност! Искаме, когато видят човек в беда, дете, тормозено от хулигани, да се притекат на помощ, а не да се свиват страхливо и да подминават, все едно не се случва нищо, без да се замислят, че един ден това може да се случи на техните деца!

Ние сме вече трета година в Спортно училище „Генерал Владимир Стойчев“ и се гордеем, че учим в него и сме част от спортните клубове на ЦСКА и затова искаме да дадем пример на всички останали ученици, учители, родители, на всички възрастни , че можем да бъдем усмихнати, толерантни и приятели, а не да се нараняваме с думи и удари! Обръщаме се и към всички по-големи наши съученици: ­БЪДЕТЕ НАШ ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ! БЪДЕТЕ НАШИ ПО-ГОЛЕМИ БРАТЯ И СЕСТРИ! БЪДЕТЕ НАШИ ПРИЯТЕЛИ И ЗАЩИТНИЦИ, НО НЕ С АГРЕСИЯ И НАСИЛИЕ, А С ПРИЯТЕЛСКО РАМО, НА КОЕТО ДА СЕ ОПРЕМ, КОГАТО НИ Е ТРУДНО, КОГАТО СМЕ ТЪЖНИ, КОГАТО ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПОДКРЕПА!

Обръщаме се към връстниците ни от всички  български училища: Да спрем грубостта помежду си, да спрем обидите и ударите! Ние го можем!  Да се подкрепяме, когато имаме нужда, да даваме отпор на хулиганите с достойнство и смелост!

Ние искаме във всяко българско училище да се чува шумът от нашия и вашия искрен смях, а не обиди, ругатни и крясъци! Искаме, когато сме в  училище,  да учим, да се чувстваме в безопасност и спокойствие! Не искаме да виждаме как някой ученик е груб към друг, че е груб и към хората, посветили се на благородната учителска професия, за да ни превърнат в успешни млади българи! Искаме, когато отиваме на училище или в спортната зала, да се чувстваме защитени и сигурни!

Нашето страхотно спортно училище ще стане пример и за това че можем да се справим и да победим агресията!

Нека ние, учениците, да даваме пример! Нека, когато на устните ни напира обидна дума, да я спрем , и да се усмихнем на другия срещу нас, да му подадем ръка, вместо да го ударим жестоко! Нека ние покажем на възрастните, че можем да живеем без агресия и насилие! Искаме те да отворят очите си и да разберат, че примерът, който ни дават с агресивното си поведение, е разрушителен и срамен!

Да си подадем ръка и да бъдем заедно срещу агресията, която ни залива отвякъде – като абсурдните новини по телевизията, пълни със сензации за насилия по улиците!
Винаги промяната се започва от младите – а ние сме младото поколение на България! За да я променим и да живеем добре, нека ние самите да дадем отпор на насилието, тормоза и агресията!

Нека бъдем заедно в това начинание!

Ние ви призоваваме – още от днес да покажем и на нашите учители, че можем да уважаваме както нас самите, така и тях! Защото всекидневно те са подложени на лоши прояви от наши съученици, дори от родителите на провинили се ученици, но въпреки това продължават да ни учат и се стремят да ни направят добри хора!

Нека ние, учениците от VIII А клас, и вие, всички останали, да си подадем ръка, да подадем ръка и на учителите ни и да сме единни срещу агресията и тези, които я проявяват!

 

НИЕ, УЧЕНИЦИТЕ ОТ VIII А КЛАС, ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ БЕЗ АГРЕСИЯ И НАСИЛИЕ В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ