Демонстрация на фитнес изпълнения в ПГ по дизайн

На 11 март на гости на Професионална гимназия по дизайн „Ел. Вазова“ бяха младежите от „Battle of Legends“ – клуб за подрастващи, които се занимават с калистеника и street fitness. Те направиха демонстрация на някои от най-впечатляващите си умения в този така бързо развиващ се в последните 10 години спорт.

Представителите на клуба разказаха на учениците от гимназията за своите постижения и за това как заниманието със спорт им е помогнало, като приканиха всички желаещи да изпробват своите сили на специално изградения за целта лост.

Най-младият член на „Battle of Legends“ е едва в 6. клас, но показа завидни умения и вдигна публиката на крака, а неговите съотборници го поздравиха за напредъка, който показва.

В края на демонстрацията, след беседа с учениците на тема „Ползите от спорта“, младежите от „Battle of Legends“ Михаил Матев, Давид Станков, Михаил Мирчев и Петър Водов организираха състезание по изпълнение на лицеви опори, в което взеха участие над 30 ученици от гимназията. Първо място в състезанието спечели Лъчезар Кирчев, ученик от 8. клас, специалност „Рекламна графика“.

Формирането на двигателна култура у подрастващите е изключително важен аспект на обучението на учениците в Професионална гимназия по дизайн „Ел. Вазова“ и за това допринесоха и демонстраторите от „Battle of Legends“.