Детството е във всеки един от нас

„Детството е във всеки един от нас.“ С тези думи началникът на Регионалното управление на образованието София-град д-р Ваня Кастрева се обърна към събралите се ученици, учители и родители на празничното тържество по случай международния ден на детето първи юни във 2.СУ „Академик Емилиян Станев“ днес. Тя призова и в живота и в училището всеки ден да се превърне в празник на детството, за да израстват добри следващите поколения.

Д-р Кастрева отправи и благодарност към вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев за усилията от страна на полицейските служители за осигуряване на безопасността на младите хора като грижа за бъдещето на страната. Министър Демерджиев от своя страна предостави за подарък книги на училищната библиотека и напомни на децата и учениците колко е важно да не пропускат и да четат в съвременния свят.

Директорът на 2.СУ Елеонора Лилова поздрави присъстващите и откри празничното тържество, на което ученици от начален етап представиха програма от детски песни, фолклорни изпълнения и съвременна музика и танци.