Златното момче на България – Андрей Стефанов от ПЧМГ

През цялата изминала учебна година осмокласникът Андрей участва в множество национални и международни олимпиади и състезания по математика и информатика. Всяка негова изява е увенчана с медал! Само за една  учебна година той има общо 14 медала, от които 11 златни, 1 сребърен и 2 бронзови.

В област математика:

Златен медал в XXVII Младежка Балканска олимпиада по математика, 23- 28 юни Тирана, Албания. В останалите пет състезания има още 3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал.

В област информатика:

Андрей е спечелил 7 златни и един бронзов медал за учебната година! Участвал е в 3 международни турнира и 5 национални.

В навечерието на тази учебна година, информатикът се завърна със златен медал и специален плакет за абсолютен първенец на Европейската младежка олимпиада по информатика в Грузия, (EJOI 2023). Останалите международни отличия – бронзов медал в EJOI 2022, 19-25 септември, онлайн с виртуален домакин Киев, Украйна и златен медал при младежите в Международен есенен турнир по информатика (IATI), 23-27 ноември 2022, Шумен, България.

Неуморният Андрей показва на всички, че с трудолюбие, постоянство и целеустременост се постигат много мечти! Гордеем се с него!