Изложба „Зимна приказка“

На 19.12.2022 г. в РУО – София-град бе открита изложбата „Зимна приказка“ с творби на ученици от 5-ти до 7-ми клас на 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“. В рамките на един месец можете да се насладите на колорит от цветове, композиции и смело боравене с материалите. Тези детски творби оставят следа в човешкото сърце завинаги. Вглеждането във великолепни картини на учениците дава усещането за Коледния дух, който очакваме с нетърпение.

Експонатите от изложбата са изготвени изцяло в часовете по изобразително изкуство на учителката Силвия Антонова, като част от общообразователната програма по предмета. С творчеството си учениците и тяхната учителка показват, че за създаването на красиви картини са необходими преди всичко отношение, знания , умения, търпение и постоянство и не на последно място, че изкуството е достъпно за всяко дете.

Изложбата е представена и в Националния етнографски музей, като част политиката му за предоставянето на възможност за изява на талантливи ученици, както и пространства за представяне на тяхното творчество.

Изложбата „Зимна приказка“ гостува в РУО – София-град по специалната покана на старши експерта по изкуства –Ваня Блъскова.