Изложба „Истории в картини“

С голямо удоволствие Ви каним на предстоящата изложба „Истории в картини“, която ще се открие на 18.03.2024 г. в Столичната библиотека – символично място, особено подходящо за тематичната експозиция.

Инициативата се организира с цел представяне на проекти на ученици в областта на дизайна на печатни издания, включително илюстрации, оформление на книги и авторски комикси.

Изложбата „Истории в картини“ се отличава със своята иновативност и оригиналност. Представените творби, излизат извън рамките на останалите конвенционални учебни проекти. Основната цел е да се покажат потенциалът и креативността на младите таланти, които се подготвят за професионална изява в областта на изкуството и дизайна.

Изложбата е значима не само за участващите ученици, но и за почитателите на изкуството и културната общественост. Важността и необходимостта от илюстратори и дизайнери на книги е изключително голяма, тъй като тяхната роля е да допринася за изграждане на визуална култура и вкус.

„Истории в картини“ е възможност за учениците да демонстрират уменията си в предпечатната подготовка на книги и в създаването на илюстрации, както и да получат обратна връзка от професионалисти и любители на изкуството.

В рамките на изложбата (18.03. – 29.03.2024 г.) посетителите ще могат да се насладят на богатото разнообразие от идеи и стилове, които отразяват индивидуалността и таланта на участниците.