ИЗЛОЖБА „ПРОЛЕТНИ ПОСЛАНИЯ II“

На 24 април 2024 година, творби на ученици от Профилирана гимназия за изобразителни изкуства „Професор Николай Райнов“ изпълниха за втори път изложбеното пространство на Националнен дарителски фонд „13 века България“, зала „Проф. Васил Геров“.

Живописните платна на ученици от XI клас, с преподавател Велислава Гечева, показват постижения с професионален замах, задълбочено прецизирана идея и композиционен център.

Зрелостниците от ателието на Красимир Бонев, випуск 2023 г., участват в изложбата с триптих, обогатяващ експозицията със своята пъстрота и находчивост.

Вдъхновени от дълбоки лични преживявания са картините на учениците от XII клас с преподавател Антон Николов. Различни като сюжет и жанр, те разкриват част от духовния автопортрет на младите творци.

Контрапункт на цветните платна са постиженията по графика. Ателието по Графични техники участва с произведения, създадени в техниките линогравюра, суха игла и офорт. Сред тях присъстват разнообразни теми като автопортрет, метаморфоза, японски цветни гравюри и задачи, свързани с пространството. Ръководител на учениците от VIII до XII клас е Гергана Иванова – преподавател и съвременен артист.

За допълнителна информация:    www.pgii-nrainov.eu

Период на изложбата: 25.04.2024 – 08.05.2024

Работно време на изложбена зала „Проф. Васил Геров“
понеделник – петък от 10.00 ч. до 17.00 ч

София, кв. Лозенец, пл. „Проф. Васил Геров“ №1