Кулинарна академия HRC дава пълна стипендия за образование

Стипендията е в размер на 12 000 евро и ще финансира обучението на Мария Божидарова Костадинова – ученичка от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – гр. Банкя

Кулинарна академия HRC избра да връчи пълна стипендия на стойност 12 000 евро и да подкрепи обучението на Мария Божидарова Костадинова, с което да сбъдне нейната мечта да стане професионален готвач.

По време на обучението си в Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – гр. Банкя, Мария показва изключителна ангажираност и отдаденост към своето образование и личностно израстване. Нейната отдаденост към кулинарното изкуство привлича вниманието на шеф Виктор Светославов, главен шеф инструктор в Кулинарна академия HRC. Впечатлен от нейните умения, работна етика и ентусиазъм по време на състезанието за Национална кулинарна купа 2023, организирана от Българска Асоциация на професионалните готвачи,  шеф Светославов вижда в Мария талант, който заслужава подкрепа.

Той я определя като самороден талант, който трябва на всяка цена да се развива.

Академията ще ѝ предостави възможност за участие в международни стажове и работен опит в престижни ресторанти в Европа и САЩ.